piektdiena, 2013. gada 12. jūlijs

Kad no neprecīzas receptes sanāk labas lietas...

Zinot manus mājas kārumniekus, nācās meklēt jaunu receptūru ikdienas našķim. Uzgāju kārdinošu bildi Baltic Taste feisbūkā. (Publisks fui, par šitādu haltūru Baltic Taste). Tikai gatavošanas procesā attapos, ka recepte ir sasodīti nepilnīga un piens ar cukuru neveidos nekāda veida masu, atskaitot sīrupveidīgu šķidrumu, kur pat sviests nelīdzēs.
Tātad - uz lēnas uguns vāram glāzi piena vs 2 glāzes cukura, līdz rodas piensīrups, pievienojam ~60g sviesta, vanilīncukuru. Tad, kad uznāca apskaidrības brīdis, sāku domāt, ko lai pievienoju, lai šķidrā masa iegūtu kaut kādu cietību... Riskēju eksperimentēt un sīrupam pievienoju apm. 4 ēdamkarotes mannā, kārtīgu riekšavu ar kokosa skaidiņām.  Vāram, līdz gatavs :D
Tad iegūto masu uz cepešpannas un cepeškrāsnī uz apm. 180grādiem, max 15 min, kontrolējot situāciju. Rezultāts ir apburbuļojošs, pat man, kas īpaši neatzīst saldumus, likās sasodīti gardi. Pārējie liekus jautājumus neuzdeva.
p.s. Ja masas cepšanos kontrolē vairāk kā es to darīju, to var smuki sagriezt un sarullēt. Manā gadījumā sanāca laušana, ne griešana.
Labu apetīti :)
p.p.s. Bildi ilustrācijai uztaisīt neuzspēju :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru